Verwerking van Houtafval en Roofing – Direct Bij U in de Regio!

Zoekt u een betrouwbare partner voor de verwerking van uw houtafval en roofing?

Transferium Biomass biedt professionele inzamelingsdiensten direct in uw regio: Gent en Roeselare. Met onze geavanceerde dubbele weegbruggen en toegewijde service zorgen wij ervoor dat uw afval snel en efficiënt wordt verwerkt.

Waarom kiezen voor Transferium Biomass?

  • Deskundige afvalverwerking: Wij hanteren strikte normen om uw houtafval en roofing duurzaam te verwerken.
  • Locaties in Gent en Roeselare: Onze faciliteiten zijn gemakkelijk bereikbaar en open van 06:00 tot 18:00, van maandag tot vrijdag.
  • Verwerkingsattesten beschikbaar: Ook voor C-hout en roofing, zodat u altijd voldoet aan de regelgeving.

Transferium Biomass is de link binnen een duurzaam verantwoorde economie tussen zowel kleine, middelgrote als grote professionele inzamelbedrijven van afval en grote energieproducenten van groene stroom of warmte. Dit zowel voor de wood & non-wood biobased industrie.

We slaan de brug tussen de partijen die biofuels recupereren en de partijen die ze aanwenden als alternatieve brandstoffen. Vaste langjarige contracten met onze overzee partners zorgen ervoor dat volumes alternatieve brandstoffen die geen afzet vinden binnen de Benelux of aangrenzende landen toch nuttig ingezet kunnen worden als duurzame brandstof.

Door onze expertise en contactportfolio kunnen wij de partijen zonder eigen professioneel uitgebouwde verkoopstructuur en logistieke oplossingen ondersteunen.

Download hier onze Acceptatiecriteria 2024  en Bijzondere voorwaarden.

Duurzame oplossingen kunnen enkel worden gecreëerd als grote hoeveelheden in 1 keer kunnen worden verplaatst. De transportmiddelen die daarvoor worden ingezet zowel via de weg als via het water focussen steeds op maximale volumes met minimale uitstoot. 90 Kubieke meter via conventioneel wegtransport tegenover 8.000 kubieke meter voor zeetransport. Zo wordt de “carbon footprint” tot het minimum beperkt.

Binnen de sector van afvalhout of recyclagehout respecteren wij het cascadeprincipe waarbij – indien mogelijk – het hout opnieuw als grondstof moet worden ingezet voor verschillende toepassingen. Daarom focussen wij vooral op wat wij noemen “tweede generatie recyclage hout”.

Transferium Biomass biedt zijn partners :

Tweede generatie recyclage hout (A/B – B – C hout)
SRF/RDF (laag, midden en hoogcalorisch industrieel afval)
Plastics
Zeefzand

15000 cbm opslag onder dak
Mobiele pyloonkraan met 23 m reikwijdte
Eigen kranen met aangepaste grijpers voor verschillende producten, Bobcats, …
Eigen crusher voor tweede generatie houtafval
Eigen sorteerlijn voor zeefzand en industrieel afval
Eigen laboratorium

Operationele troeven

Gent

Brussel

River Terminal Roeselare